Volledige kandidatenlijst CDA Asten-Heusden-Ommel

Het CDA Asten Heusden Ommel heeft haar volledige kieslijst bekend gemaakt voor de gemeenteraadsverkiezingen op 14, 15 en 16 maart 2022. De lokale CDA-afdeling presenteert een lijst met 40 kandidaten, waarvan er 25 afkomstig zijn uit Asten, 9 uit Heusden en 6 uit Ommel. Dertien kandidaten staan voor het eerst op de CDA-kieslijst.

Nieuwe kandidaten

De top 10 van de kieslijst werd eerder al bekend gemaakt. Daarin zijn drie nieuwe kandidaten te vinden met Marian van den Heuvel (plek 5), Joris van Lierop (plek 9 en Dylan Verstappen (plek 10). Andere nieuwkomers op de kieslijst zijn: Han Gerritsen (plek 14), Jeroen van Zeeland (plek 16), Gerrie Fijneman (plek 17), Jan Heijligers (plek 18), Wilma Louwers-Meulendijks (plek 19), Robin Damen (plek 22), Hans Rijnders (plek 24), Peter Swinkels (plek 26), Jan Hurkmans (plek 30) en Wim Verberne (plek 33).

Martens en Leenders

Ten opzichte van vier jaar geleden zijn Theo Martens en Jos Leenders uit de top van de kieslijst verdwenen. Martens nam twee jaar geleden afscheid als wethouder. Hij was bij de laatste vier gemeenteraadsverkiezingen de lijsttrekker van het CDA Asten Heusden Ommel en staat nu als lijstduwer op plek 40. Huidig fractievoorzitter Jos Leenders neemt na vier periodes als raadslid afscheid van de Astense politiek. Hij staat op plek 28.

Herkenbare gezichten

Lijsttrekker en huidig CDA-wethouder John Bankers is meer dan tevreden met de CDA-kieslijst: “Voor het eerst presenteren wij 40 kandidaten, 10 meer dan vier jaar geleden. Daar zitten ook veel nieuwe kandidaten bij, die onze partij versterken en voor nieuwe dynamiek zorgen. Tegelijkertijd zijn de vaste waarden trouw gebleven aan onze partij. Daardoor hebben wij een kwalitatief goede kieslijst weten samen te stellen. Er staan veel jonge kandidaten hoog op de lijst, binnen onze partij is veel ervaring aanwezig en vanuit alle drie de kernen hebben wij een mooie afvaardiging weten te realiseren. Kortom, er staat een herkenbare groep CDA’ers, die weten wat er hier leeft en Asten, Heusden en Ommel verder kunnen brengen.”