Persoonlijk

De politiek vormt een belangrijk deel van mijn leven, maar ook ‘slechts’ een deel. Op deze pagina meer over mij en mijn achtergrond.

  • Geboren in het ziekenhuis in Geldrop op 7 april 1982 samen met mijn zus. Opgegroeid in Asten, eerst op de Havercamp en later in de Hofstraat. Na de middelbare school heb ik ruim vier jaar in Tilburg gewoond tijdens mijn eerste studie. Na mijn studentenperiode ben ik teruggekeerd naar huis. Later heb ik een woning gekocht aan de Voordeldonk in Asten.
  • Mijn ambitie was ooit om de ‘nieuwe Mart Smeets’ te worden: sportjournalist. Die weg begon via de opleiding journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Aan het einde van mijn studie journalistiek heb ik stages gelopen bij Omroep Zeeland (nieuws) en de NPO (televisieprogramma NOVA / Nederland Kiest). Na afronding van de opleiding journalistiek wilde ik verder studeren. Dat werd mede op basis van mijn ervaringen bij de laatste stage politicologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

  • Na afronding van beide studies ben ik gestart als trainee bij management- en adviesbureau BMC. Via verschillende uitvoerende en beleidsmatige opdrachten op het gebied van zorg en welzijn kwam ik terecht bij de gemeente Beesel. Daarna volgden nog banen bij de gemeente Eindhoven en nu Venlo. Allemaal in de rol als beleidsadviseur Wmo.

  • In 2009 heb ik mij aangemeld als lid van het CDA. Enkele maanden later volgden verkennende gesprekken met de lokale afdeling. Dat resulteerde al snel in een verkiesbare plek op de kieslijst (plek 5) voor het CDA Asten voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2010. Daarna volgden nog twee deelnames in 2014 en 2018 (2x plek 2). In maart 2019 ben ik voor de eerste maal verkozen als lid van de Provinciale Staten van Noord-Brabant (plek 7 op de kieslijst, met voorkeur verkozen). In 2011 volgde ik via het Steenkamp Instituut van het CDA de eenjarige opleiding Talent Academie.
  • Naast mijn werk en politiek heb ik een relatie, hobby’s als voetbal en wielrennen, fotografie en het maken van stedentrips. Daarnaast ben ik actief (geweest) binnen de gemeenschap nu nog als oprichter / voorzitter van het Alzheimer Café Peelland.

Meer informatie over mijn werkzame leven is terug te vinden op:

F: @voorastendepeelenbrabant

L: www.linkedin.com/in/john-bankers-a56a6a42