Bankers tekent voor komst nieuwe basisschool Voordeldonk

De gemeente Asten, Prodas primair onderwijs en Norlandia Kinderopvang hebben op donderdag 17 juni 2021 een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de bouw van een nieuwe school aan de Bergweg in Asten. Het integrale kindcentrum (IKC) moet in het voorjaar van 2023 gereed zijn. Tijdens de bouwwerkzaamheden krijgen de leerlingen en leerkrachten een tijdelijk onderkomen met de leegstaande school Het Lover aan het Biggekruid.

Grote school in het groen

Basisschool Voordeldonk breidt na de verbouwing uit van 230 naar 336 leerlingen. De uniek gelegen school tegen de Polderse Bossen aan wordt deels bewaard. Het monumentale deel keert terug in de bouwplannen. Daarnaast wordt gekeken naar mogelijkheden om de verkeerssituatie te verbeteren en meer parkeerplaatsen aan te brengen. Alle investeringen zijn nodig om een toekomstgerichte school te behouden aan de oostzijde van Asten.

Trotse wethouder

John Bankers: “Basisschool Voordeldonk is nu al een grote basisschool in Asten en groeit verder als gevolg van de woningbouwplannen aan deze zijde van Asten. Samen met Prodas bouwen we een integraal kindcentrum, waar goed basisonderwijs wordt gegeven in een groene en veilige omgeving. Samen met leerkrachten, ouders en omwonenden gaan wij de komende maanden plannen maken voor een verkeersveilige situatie. In 2023 staat er dan weer een school, waar kinderen decennia les kunnen krijgen in een schitterende omgeving.”