Aanhouder wint: rotonde Buizerdweg – Meijelseweg (N279) komt er

Het is definitief: er komt een rotonde op de provinciale weg van Asten naar Meijel (N279) ter hoogte van de Meijelseweg en de Buizerdweg. Deze week mocht wethouder John Bankers namens de gemeente Asten de samenwerkingsovereenkomst met de provincie Noord-Brabant ondertekenen. Voor de gemeente een belangrijke stap, omdat hiermee de verkeersveiligheid voor inwoners richting het dorp Heusden wordt verbeterd én die van de vele (fietsende) toeristen rondom Nationaal Park de Groote Peel.

Lobby vanuit Asten 

Voormalige wethouder Theo Martens pleitte jarenlang voor de komst van de rotonde. Het passeren van de N279 is vanwege de omvang van het kruispunt en de snelheid van het passerende verkeer gevaarlijk. Omdat de kosten voor de renovatie van de N279 voor de provincie Noord-Brabant meevallen bleef er geld over om deze wens te realiseren.

Start werkzaamheden
De provincie start de werkzaamheden voor de renovatie van de N279 begin 2022. Het gaat om het traject vanaf het knooppunt N279-A67 tot aan de Limburgse grens. Waar de werkzaamheden starten is nog onduidelijk. Tijdens de werkzaamheden wordt er een omleiding ingesteld over andere provinciale wegen. Realisatie van de renovatie inclusief aanleg van de rotonde is voorzien richting de zomer.