Forse stap in verduurzaming verlichting

De gemeente Asten maakt flinke stappen in het verduurzamen van de openbare verlichting. In december 2021 wordt ruim 10 procent (350 stuks) van de traditionele verlichting vervangen voor LED-verlichting. Daarmee is meer dan de helft van de openbare verlichting in de gemeente Asten nu voorzien van LED. Volgens de planning zijn in 2030 alle lantaarnpalen in onze gemeente voorzien van LED-verlichting.

Positieve bijdrage

LED-verlichting is op de eerste plaats flink duurzamer ten opzichte van de traditionele straatverlichting. De besparing kan oplopen tot 70 procent ten opzichte van oudere lampen. Daarnaast geeft LED-verlichting beter licht. Daardoor dragen de lampen ook bij aan een hoger veiligheidsgevoel en betere verkeersveiligheid.

Goed voorbeeld doet volgen

Wethouder Bankers: “We staan voor een grote opgave om te verduurzamen. Dat geldt ook voor de gemeente zelf. Als gemeente willen wij ook het goede voorbeeld geven. Daarom leggen we bijvoorbeeld zonnepanelen op het gemeentehuis en de Schop en werken we ook aan verbetering van de openbare verlichting. Voorop staat dat mensen zich veilig en dus zichtbaar moeten kunnen voortbewegen in Asten. Met het aanbrengen van LED-verlichting slagen we in die opgave, maar ook in het verduurzamen. Zo wordt 1 + 1 ook echt 3.”