Waardebon voor vermindering energieverbruik

De gemeente Asten heeft vorig jaar een subsidiebedrag van € 330.000 ontvangen van het Rijk om inwoners te helpen met het besparen van energie.

Met de zogeheten Regeling ReductieEnergiegebruik Woningen (RREW) kunnen inwoners de eerste (kleine) maatregelennemen. Per huishouden is een bedrag van € 70 beschikbaar. Huurders worden alseerste benaderd. Zij ontvangen deze week een brief van de gemeente Asten.

Waardebon

Dankzij de regeling iser budget om maximaal 1.650 huiseigenaren én 1.650 huurders een waardebon tegeven. De waardebon mag worden gebruikt om kleine energiebesparende productente kopen. Bijvoorbeeld voor de aanschaf van radiatorfolie, een waterbesparendedouchekop, tocht werende producten of LEDlampen.

Voorwaarden

Aan de regeling is een aantal regels verbonden. De belangrijkste regel is dat er net zoveel huurders als huiseigenaren van de regeling gebruik moeten maken. Als 1.650 huurders de waardebon verzilveren mogen er ook 1.650 huiseigenaren de waardebon verzilveren. Huurders worden daarom als eerste benaderd. Huiseigenaren worden in maart benaderd.

Advies op maat

De waardebon kan online via www.winstuitjewoning.nl/asten worden verzilverd of worden uitgegeven bij onze twee lokale bouwmarkten: HUBO Asten en Kluswijs Asten-Heusden.

Bij deze bouwmarkten krijgen inwoners advies over welke energiebesparende producten voor hen het meest geschikt zijn en kunnen zij bestellingen plaatsen. Inwoners kunnen met de waardebon bij de bouwmarkten ook kiezen voor een kant-en-klare energiebespaarbox. Producten kunnen onder de geldende coronamaatregelen worden opgehaald bij de bouwmarkten.

Maak er gebruik van

Wethouder John Bankers:,,Vanuit de gemeente Asten roepen wij in eerste instantie zoveel mogelijkhuurders op om van deze mooie mogelijkheid gebruik te maken. Inwoners kunnengratis energiebesparende producten krijgen, waarmee huizen beter geïsoleerdraken en de energierekening omlaag gaat. Bovendien hoe meer huurders zich numelden, des te meer inwoners met een koopwoning straks ook in aanmerking komenvoor zo’n bijdrage van € 70. Zo zetten wij samen weer een stap naar eenenergieneutraal Asten, Heusden en Ommel. Door de samenwerking met de lokalebouwmarkten stimuleren wij inwoners ook om lokaal te kopen en ondernemers testeunen in een voor hen toch al lastige tijd.”

Op de foto staan Carl Maas van KlusWijs, wethouder John Bankers en Jurgen van Rooij van Hubo. Bij KlusWijs en Hubo kan men de waardebon verzilveren.